Tajine vis

Tajine vis is een heerlijk Marokkaans gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een gerecht dat veel smaak heeft en dat je met weinig ingrediënten kunt maken. In dit recept gebruiken we kabeljauw, maar je kunt ook andere vissoorten gebruiken. De kruiden en specerijen geven het gerecht een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram kabeljauw
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snij de uien en knoflook in kleine stukjes.

3. Meng de komijn, kurkuma, paprikapoeder, koriander en zout in een kom.

4. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en bestrooi met het kruidenmengsel.

5. Voeg de uien en knoflook toe en giet de olijfolie en citroensap erover.

6. Bak de vis in de oven gedurende 20 minuten.

7. Serveer de tajine vis met rijst of couscous.

Tajine vis

Geef een reactie

Schuiven naar boven