Tajine vega

Tajine vega is een heerlijke vegetarische maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditionele Marokkaanse schotel die wordt gekookt in een tajine, een speciale klei ovenschotel. Deze tajine vega is een heerlijke combinatie van groenten, kruiden en specerijen. Het is een gezonde en smaakvolle maaltijd die je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Ingrediënten:

– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 1 courgette, in plakjes
– 1 aubergine, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een tajine of ovenschaal. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten.

3. Voeg de wortel, courgette, aubergine, tomatenblokjes, komijn, kurkuma, paprikapoeder, koriander, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

5. Zet de tajine of ovenschaal in de oven en bak de tajine vega in 25 minuten gaar.

6. Serveer de tajine vega met wat vers brood of rijst.

Tajine vega

Geef een reactie

Schuiven naar boven