Tajine lam

Tajine lam is een heerlijk Marokkaans gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een combinatie van kruidige kip, groenten en kruiden die samen worden gekookt in een tajine, een traditionele Marokkaanse ovenschotel. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een avondmaaltijd. Hieronder volgt het recept voor tajine lam.

Ingrediënten:

– 1 kg lamsvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 theelepels komijnpoeder

– 2 theelepels korianderpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 eetlepel honing

– 1 eetlepel citroensap

– 1 kopje water

– 1 kopje groene olijven

– 1 kopje gedroogde abrikozen

– 1 kopje geroosterde amandelen

– 1 kopje geroosterde pijnboompitten

– 1 kopje korianderblaadjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote tajine of ovenschaal.

3. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

4. Voeg het lamsvlees toe en bak tot het lichtbruin is.

5. Voeg de komijn, koriander, paprika, zout en peper toe en roer goed.

6. Voeg de tomatenpuree, honing, citroensap en water toe en roer goed.

7. Voeg de olijven, abrikozen, amandelen, pijnboompitten en korianderblaadjes toe en roer goed.

8. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 45 minuten zachtjes koken.

9. Zet de tajine of ovenschaal in de oven en bak gedurende 30 minuten.

10. Serveer de tajine lam met rijst of couscous.

Tajine lam

Geef een reactie

Schuiven naar boven