Tagliata

Tagliata is een Italiaans gerecht dat bestaat uit dun gesneden rundvlees, geserveerd met een saus van olijfolie, knoflook, citroensap en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat eenvoudig te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. Hieronder volgt een recept voor tagliata met knoflook, citroensap en kruiden.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlende
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg het rundvlees op een bakplaat en bestrijk het met de olijfolie.

3. Meng de knoflook, citroensap, oregano, tijm, rozemarijn, zout en peper in een kom en meng goed.

4. Bestrijk het rundvlees met de kruidenmengsel.

5. Bak het rundvlees in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat het gaar is.

6. Haal het rundvlees uit de oven en snijd het in dunne plakken.

7. Serveer de tagliata met wat extra olijfolie en citroensap.

Eet smakelijk!

Tagliata

Geef een reactie

Schuiven naar boven