Tafelspitz

Tafelspitz is een klassiek Oostenrijks gerecht dat bestaat uit gekookte rundvleesstukken, aardappelpuree en een saus van kruiden en groenten. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Hieronder volgt een recept voor tafelspitz met kruiden en groenten.

Ingrediënten:

– 1 kg rundvlees (tafelspitz)

– 2 uien, gesnipperd

– 2 wortels, geschild en in plakjes

– 2 stengels selderij, in plakjes

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 laurierblaadjes

– 2 takjes tijm

– 2 takjes rozemarijn

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel boter

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels room

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote ovenschaal.

3. Voeg de ui, wortel, selderij, knoflook, laurierblaadjes, tijm en rozemarijn toe en bak de groenten en kruiden gedurende 5 minuten.

4. Voeg het rundvlees toe en bak het gedurende 5 minuten.

5. Bestrooi het vlees met zout en peper.

6. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

7. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht gedurende 1,5 uur stoven.

8. Roer de bloem en room door de saus en laat het nog 10 minuten stoven.

9. Serveer de tafelspitz met aardappelpuree.

Tafelspitz

Geef een reactie

Schuiven naar boven