Surinaamse samosa’s zijn een heerlijke snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn gevuld met een heerlijke mix van kruiden, groenten en kip, en worden gebakken in een krokant deeg. Deze Surinaamse samosa’s zijn een perfecte snack voor een feestje of als tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke Surinaamse samosa’s.
Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels kurkuma
– 2 theelepels kerriepoeder
– 2 theelepels gemalen koriander
– 2 theelepels chilipoeder
– 2 theelepels zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1/2 komkommer, in kleine blokjes gesneden
– 1/2 paprika, in kleine blokjes gesneden
– 1/2 courgette, in kleine blokjes gesneden
– 1/2 blikje mais
– 1 pakje samosa deeg
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
3. Voeg de kip toe en bak deze totdat het gaar is.
4. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, kerriepoeder, gemalen koriander, chilipoeder en zout toe en roer goed door.
5. Voeg de citroensap, tomatenpuree, komkommer, paprika, courgette en mais toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
6. Verdeel het samosa deeg in 8 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een dunne plak.
7. Leg een plak deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg hier een lepel van het kipmengsel op. Vouw de plak deeg dubbel en druk de randen goed aan. Herhaal dit met de overige plakken deeg.
8. Bak de samosa’s in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en krokant zijn.
9. Serveer de Surinaamse samosa’s warm met een dip naar keuze.