Surinaamse pastei

Surinaamse pastei is een heerlijk gerecht dat veel Surinamers thuis koken. Het is een gerecht dat bestaat uit een krokante deeglaag met een vulling van gehakt, uien, knoflook, paprika, tomaten en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt het recept voor Surinaamse pastei.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in kleine blokjes
– 2 tomaten, in kleine blokjes
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 pakje bladerdeeg
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien, knoflook, paprika, tomaten, komijnpoeder, kerriepoeder, zout en peper toe. Bak het geheel 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg het gehakt toe en bak het geheel nog eens 10 minuten.

4. Leg een vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Verdeel het gehaktmengsel over het bladerdeeg.

6. Leg een tweede vel bladerdeeg over het gehaktmengsel en druk de randen goed aan.

7. Bestrijk de bovenkant van de pastei met wat olijfolie.

8. Bak de pastei in de oven gedurende 25 minuten.

9. Serveer de pastei warm.

Eet smakelijk!

Surinaamse pastei

Geef een reactie

Schuiven naar boven