Surinaamse kip kerrie is een heerlijke, pittige maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker uit de Surinaamse keuken, die wordt gekenmerkt door de combinatie van kruiden, specerijen en kokosmelk. Deze kip kerrie is een heerlijke maaltijd die je met je hele gezin kunt delen.
Ingrediënten:
– 2 kipfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 blikje kokosmelk
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel limoensap
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel zout
– 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
3. Voeg de kurkuma, komijn, kerriepoeder, gemberpoeder en chilipoeder toe en bak nog een paar minuten.
4. Voeg de kipfilets toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.
5. Voeg de kokosmelk, tomatenpuree, limoensap, suiker en zout toe en roer goed door.
6. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
7. Voeg de peterselie toe en roer goed door.
8. Verdeel de kip kerrie over twee ovenschaaltjes en zet de schaaltjes in de oven. Bak de kip kerrie in de oven gedurende 20 minuten.
9. Serveer de kip kerrie met rijst en een frisse salade.