Surinaamse erwtensoep

Surinaamse erwtensoep is een heerlijke, smaakvolle soep die een grote variatie aan ingrediënten bevat. Het is een klassieker in de Surinaamse keuken en wordt vaak gegeten als een maaltijd op zich. Deze versie van de soep is gemaakt met kip, maar je kunt ook andere vlees- of vissoorten gebruiken. De soep is een heerlijke combinatie van smaken en is een geweldige manier om je maaltijd te beginnen. Hier volgt het recept.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten

– 2 uien, gehakt

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 wortels, in plakjes

– 2 aardappelen, in blokjes

– 1 blikje erwten

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel kerriepoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en voeg de ui, knoflook, wortel en aardappel toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten.

2. Voeg de kippenbouten toe en bak deze ongeveer 10 minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, komijnpoeder, kurkuma, kerriepoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Voeg het blikje erwten toe en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

6. Breng de soep op smaak met zout en peper.

7. Serveer de soep met wat vers brood.

Eet smakelijk!

Surinaamse erwtensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven