Surinaamse chinese nasi

Surinaamse Chinese nasi is een heerlijke combinatie van Surinaamse en Chinese smaken. Het is een kruidige, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. De basis van deze maaltijd is rijst, maar je kunt er ook andere ingrediënten aan toevoegen zoals kip, garnalen, groenten en kruiden. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke Surinaamse Chinese nasi kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes rijst

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel kerriepoeder

– 1 theelepel sambal

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje kip, in blokjes gesneden

– 1/2 kopje garnalen

– 1/2 kopje groenten naar keuze, in stukjes gesneden

– 1/4 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje pinda’s

– 1/4 kopje geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, kerriepoeder, sambal, zout en peper toe. Roerbak de ingrediënten ongeveer 5 minuten.

2. Voeg de kip, garnalen, groenten, kokosmelk en pinda’s toe en roerbak nog eens 5 minuten.

3. Voeg de rijst toe en roer goed door. Voeg vervolgens genoeg water toe om de rijst te bedekken. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten koken.

4. Haal de pan van het vuur en voeg de geroosterde sesamzaadjes toe. Roer goed door en serveer de Surinaamse Chinese nasi meteen.

Surinaamse chinese nasi

Geef een reactie

Schuiven naar boven