Surinaamse bara

Surinaamse bara is een heerlijk gerecht dat veel Surinamers thuis koken. Het is een soort pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel, dat wordt gebakken in een hete pan. Het wordt vaak geserveerd met een saus van tomaten, uien, knoflook en kruiden. Het is een heerlijk, gezond en veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Hier volgt een recept voor Surinaamse bara.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kikkererwtenmeel

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1/2 theelepel bakpoeder

– 1/2 kopje water

– 1/2 kopje melk

– 1/2 kopje gehakte uien

– 1/2 kopje gehakte tomaten

– 1/4 kopje gehakte knoflook

– 1/4 kopje gehakte peterselie

– 1/4 kopje gehakte koriander

– Olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:

1. Meng de kikkererwtenmeel, olijfolie, zout, komijn, kurkuma, gemberpoeder, korianderpoeder en chilipoeder in een kom.

2. Voeg het water, melk, uien, tomaten, knoflook, peterselie en koriander toe en meng alles goed.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe.

4. Voeg een kleine hoeveelheid van het beslag toe en bak de bara’s aan beide kanten goudbruin.

5. Serveer de bara’s warm met een saus van tomaten, uien, knoflook en kruiden.

Surinaamse bara

Geef een reactie

Schuiven naar boven