Sunday roast

Sunday roast is een klassiek Brits gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke maaltijd die bestaat uit een geroosterd stuk vlees, zoals rundvlees, lamsvlees of kip, aangevuld met aardappelen, groenten en een saus. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke Sunday roast.

Ingrediënten:

– 1 kg rundvlees
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 wortels
– 2 stengels selderij
– 2 aardappelen
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de uien, knoflook, wortels en selderij in kleine stukjes.

3. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

4. Verwarm de olijfolie en boter in een grote ovenschaal.

5. Voeg de uien, knoflook, wortels en selderij toe en bak ze 5 minuten.

6. Voeg de aardappelen toe en bak ze nog 5 minuten.

7. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en roer goed.

8. Leg het rundvlees in de ovenschaal en bedek het met de groenten.

9. Voeg de bloem toe en roer goed.

10. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht 1 uur en 15 minuten.

11. Serveer de Sunday roast met jus en groenten.

Eet smakelijk!

Sunday roast

Geef een reactie

Schuiven naar boven