Haricoverts

Haricoverts zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept worden de haricoverts gebakken in olijfolie met knoflook, ui, paprika en kruiden. Het resultaat is een smaakvolle, knapperige groente die een perfecte aanvulling is op een maaltijd. Dit recept is eenvoudig te maken en het is een geweldige manier om haricoverts te bereiden.

Ingrediënten:

– 500 gram haricoverts
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de haricoverts en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook, ui en paprika toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

4. Voeg de haricoverts toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten.

5. Voeg de paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en roer goed door.

6. Verdeel de haricoverts over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de haricoverts gedurende 20 minuten.

7. Serveer de haricoverts warm.

Haricoverts

Geef een reactie

Schuiven naar boven