Sukadelap

Sukadelap is een heerlijk, smakelijk en eenvoudig te bereiden gerecht. Het is een traditioneel Surinaams gerecht dat bestaat uit gesneden sukade, uien, knoflook, tomaten, kruiden en specerijen. Het is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. In dit recept leer je hoe je een heerlijke sukadelap kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram sukade

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel kerriepoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels gehakte peterselie

– 2 eetlepels gehakte koriander

– 2 eetlepels gehakte selderij

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan.

3. Voeg de uien, knoflook, tomaten, komijnpoeder, kurkuma, kerriepoeder, zout en peper toe en bak deze op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

4. Voeg de sukade toe en bak deze gedurende 5 minuten mee.

5. Voeg de tomatenpuree, peterselie, koriander en selderij toe en bak deze gedurende 2 minuten mee.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet deze in de oven.

7. Bak de sukadelap gedurende 20 minuten.

8. Serveer de sukadelap warm met rijst of aardappelen.

Sukadelap

Geef een reactie

Schuiven naar boven