Sukade

Sukade is een heerlijk, zoet gebakken gerecht dat in veel culturen wordt gegeten. Het is een gebakken deeg dat wordt gevuld met suiker, kaneel en andere smaakmakers. Het is een lekker en eenvoudig gerecht dat je in een paar minuten kunt maken. Hieronder volgt een recept voor sukade.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels melk

– 2 eieren

– 1 theelepel zout

– Olie om in te bakken

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, suiker, kaneel, boter, melk, eieren en zout in een kom. Kneed het deeg tot een soepel deeg.

2. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne lap.

3. Bestrijk de lap met wat olie en bestrooi met wat suiker en kaneel.

4. Rol het deeg op en snijd het in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

5. Verwarm de olie in een pan en bak de plakjes sukade aan beide kanten goudbruin.

6. Laat de sukade afkoelen en serveer.

Sukade

Geef een reactie

Schuiven naar boven