Suikerwafel

Suikerwafels zijn een heerlijk zoet gebakje dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een klassiek gebakje dat in veel landen wordt gegeten. Suikerwafels zijn eenvoudig te maken en kunnen worden geserveerd als een dessert of als een snack. Hieronder volgt een recept voor het maken van suikerwafels.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 kopje suiker
– 1 ei
– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. Voeg de gesmolten boter, suiker, ei en vanille-extract toe aan de kom en meng alles goed.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van ongeveer 1/4 inch.

5. Gebruik een koekjesvorm om koekjes uit het deeg te snijden.

6. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de koekjes in de oven gedurende 10-12 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

8. Laat de koekjes afkoelen voordat je ze serveert.

Eet smakelijk!

Suikerwafel

Geef een reactie

Schuiven naar boven