Suikerbrood zondag met lubach

Suikerbrood zondag met lubach is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht. Het is een zoete, knapperige broodsoort die wordt geserveerd met lubach, een zoete, romige saus. Het is een perfecte snack voor een zondagmiddag of een feestelijke gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor suikerbrood zondag met lubach.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels boter
– 2 eieren
– 250 ml melk
– 2 eetlepels kaneel

Voor de lubach:

– 500 ml melk
– 2 eetlepels maizena
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels boter
– 1 eetlepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en boter in een kom.

3. Voeg de eieren en melk toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.

5. Bestrijk de lap met de kaneel en rol hem op tot een cilinder.

6. Snijd de cilinder in plakken van ongeveer 1 cm dik.

7. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten.

8. Maak ondertussen de lubach. Verwarm de melk in een pan en voeg de maizena, suiker, boter en vanille extract toe. Roer goed totdat het een gladde saus is.

9. Serveer de suikerbrood zondag met lubach.

Suikerbrood zondag met lubach

Geef een reactie

Schuiven naar boven