Sudderlapjes

Sudderlapjes zijn een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht. Ze zijn gemaakt van dunne plakjes varkensvlees, die worden gekookt in een saus van uien, wortelen, tomaten, kruiden en bouillon. Het resultaat is een heerlijk, smaakvol gerecht dat perfect is als bijgerecht of als hoofdgerecht. Hieronder volgt het recept voor sudderlapjes.

Ingrediënten:

– 500 gram dunne plakjes varkensvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels korianderpoeder
– 2 theelepels zout
– 1 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote pan met wat olie en fruit hierin de uien, wortels, tomaten en knoflook.

2. Voeg de kruiden toe en roer goed door.

3. Voeg de varkensplakjes toe en bak deze aan beide kanten aan.

4. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de sudderlapjes met aardappelpuree of rijst.

Eet smakelijk!

Sudderlapjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven