Stroopwafeltaart

Stroopwafeltaart is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze taart is een combinatie van een krokante bodem, een romige vulling en een knapperige topping van stroopwafels. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekkere snack. Hieronder volgt het recept voor stroopwafeltaart.

Ingrediënten:

– 200 gram boter

– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels vanille extract
– 1/2 theelepel zout
– 200 gram stroopwafels

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, vanille extract en zout toe en meng tot een glad deeg.

5. Vet een springvorm in en verdeel het deeg over de bodem.

6. Bak de taart in de oven gedurende 25 minuten.

7. Laat de taart afkoelen.

8. Verkruimel de stroopwafels en verdeel de kruimels over de taart.

9. Serveer de taart en geniet ervan!

Stroopwafeltaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven