Stoofvlees

Stoofvlees is een heerlijk, klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit stukken rundvlees dat wordt gekookt in een saus van wijn, bouillon, kruiden en groenten. Het resultaat is een heerlijk, sappig gerecht dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt een recept voor stoofvlees.

Ingrediënten:

– 1 kg runderstoofvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel Worcestersaus
– 1 eetlepel bruine suiker
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 liter rode wijn
– 1/2 liter runderbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2. Verhit wat olie in een grote braadpan en voeg het stoofvlees toe. Bak het vlees aan alle kanten bruin.

3. Voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, bloem, tomatenpuree, Worcestersaus, bruine suiker, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten mee.

4. Voeg de wijn en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Zet het vuur laag en laat het stoofvlees 1,5 uur zachtjes stoven.

6. Serveer het stoofvlees met aardappelpuree of rijst.

Stoofvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven