Stoofvlees zonder bier

Stoofvlees is een heerlijk wintergerecht dat je met weinig ingrediënten kunt bereiden. In dit recept maken we stoofvlees zonder bier, waardoor het een lichtere maaltijd wordt. We gebruiken kruiden en specerijen om het vlees een heerlijke smaak te geven. Dit recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijk, sappig stoofvlees.

Ingrediënten:

– 1 kg runderstoofvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 500 ml kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur tot de ui glazig is.

2. Voeg het stoofvlees toe en bak het vlees aan alle kanten bruin.

3. Voeg de tomatenpuree, komijnpoeder, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Zet het vuur lager en laat het stoofvlees 1,5 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe door.

6. Serveer het stoofvlees met aardappelpuree of rijst.

Stoofvlees zonder bier

Geef een reactie

Schuiven naar boven