Stoofvlees rode wijn

Stoofvlees met rode wijn is een heerlijk, klassiek gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een eenvoudig gerecht dat veel smaak en warmte biedt. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Met deze recept kunt u een heerlijk stoofvlees met rode wijn maken.

Ingrediënten:

– 1 kg runderstoofvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 500 ml rode wijn
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, wortel, selderij, laurierblaadjes en tijm toe. Bak de groenten op een matig vuur gedurende 5 minuten.

2. Voeg het stoofvlees toe en bak het gedurende 5 minuten.

3. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

4. Voeg de rode wijn toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat het stoofvlees op een laag vuur gedurende 2 uur sudderen.

6. Breng het stoofvlees op smaak met zout en peper.

7. Serveer het stoofvlees met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Stoofvlees rode wijn

Geef een reactie

Schuiven naar boven