Stoofpotje rundvlees

Stoofpotje rundvlees is een heerlijk, smaakvol gerecht dat je met weinig moeite kunt bereiden. Het is een klassieker die je met verschillende ingrediënten kunt variëren. In dit recept gebruiken we rundvlees, uien, wortelen, aardappelen, tomatenpuree, bouillon en kruiden. Het resultaat is een heerlijk, smaakvol stoofpotje dat je met een frisse salade of een stukje brood kunt serveren.

Ingrediënten:

– 500 gram rundvlees
– 2 uien
– 2 wortelen
– 2 aardappelen
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 liter bouillon
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd het rundvlees in blokjes en bestrooi met zout en peper.

3. Verhit wat olijfolie in een grote ovenschaal en bak het rundvlees aan.

4. Voeg de uien, wortelen en aardappelen toe en bak deze mee.

5. Voeg de tomatenpuree, bouillon, tijm, rozemarijn, oregano en paprikapoeder toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng het stoofpotje op smaak met zout en peper.

7. Zet de ovenschaal in de oven en laat het stoofpotje in ongeveer 1,5 uur gaar stoven.

8. Serveer het stoofpotje met een frisse salade of een stukje brood.

Stoofpotje rundvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven