Stoofperentaart

Stoofperen zijn een heerlijk zoet en sappig fruit dat perfect is voor het maken van een taart. Deze stoofperentaart is een heerlijke combinatie van zoete stoofperen, kruidige kaneel en een knapperig koekje bodem. Het is een perfecte traktatie voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekker dessert. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 2 potten stoofperen (ongeveer 500 gram)

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels suiker

– 200 gram koekjes (bijvoorbeeld Digestive of Graham crackers)

– 100 gram boter

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de koekjes in een keukenmachine en maal ze fijn.

3. Smelt de boter in een kleine pan en voeg de bloem toe. Roer goed tot het een glad mengsel is.

4. Voeg de koekjes toe aan het boter-bloemmengsel en roer goed.

5. Voeg de melk toe en roer goed.

6. Vet een taartvorm in met boter en druk het koekjesmengsel in de vorm.

7. Bak de bodem in de oven voor 10 minuten.

8. Giet de stoofperen in een kom en voeg de kaneel en suiker toe. Roer goed.

9. Giet het stoofperenmengsel over de koekjesbodem en strooi de amandelschaafsel erover.

10. Bak de taart nog eens 25 minuten in de oven.

11. Laat de taart afkoelen en serveer.

Stoofperentaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven