Stooflappen

Stooflappen zijn een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit lappen vlees, uien, wortelen en aardappelen. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. In dit recept leer je hoe je de perfecte stooflappen kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kg lappen vlees (bijvoorbeeld rundvlees)

– 2 uien, gesnipperd

– 2 wortelen, in plakjes

– 2 aardappelen, in blokjes

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels Worcestershire saus

– 2 eetlepels bruine suiker

– 2 eetlepels azijn

– 2 eetlepels ketchup

– 2 eetlepels mosterd

– 2 eetlepels olie

– 2 eetlepels boter

– 2 laurierblaadjes

– 2 kruidnagels

– 2 theelepels tijm

– 2 theelepels rozemarijn

– 2 theelepels peper

– 2 theelepels zout

– 1 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie en boter in een grote pan. Voeg de uien toe en bak deze tot ze glazig zijn.

2. Voeg het vlees toe en bak het aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de bloem toe en roer goed.

4. Voeg de tomatenpuree, Worcestershire saus, bruine suiker, azijn, ketchup, mosterd, laurierblaadjes, kruidnagels, tijm, rozemarijn, peper en zout toe. Roer goed.

5. Voeg de wortelen en aardappelen toe en roer goed.

6. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

7. Laat het gerecht op een laag vuur sudderen tot het vlees gaar is.

8. Serveer de stooflappen met aardappelpuree of rijst.

Stooflappen

Geef een reactie

Schuiven naar boven