Stooflapjes

Stooflapjes zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Deze stooflapjes zijn gevuld met een heerlijke combinatie van gehakt, ui, knoflook, paprika en tomaten. Serveer de stooflapjes met aardappelpuree en groenten voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in kleine blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de paprika, tomatenblokjes, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel het gehaktmengsel over 4 ovenbestendige schaaltjes en zet de schaaltjes in de oven. Bak de stooflapjes in ongeveer 20 minuten gaar.

6. Serveer de stooflapjes met aardappelpuree en groenten.

Stooflapjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven