Stoofaal

Stoofaal is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid in Nederland. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aal, uien, wortelen, aardappelen, tomaten, kruiden en bouillon. Het is een heerlijk gerecht dat zowel warm als koud kan worden gegeten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke stoofaal kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kg aal
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels peterselie
– 1 liter visbouillon
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de uien toe en bak deze een paar minuten.

3. Voeg de wortelen, aardappelen, tomaten, laurierblaadjes, tijm en peterselie toe en bak deze nog een paar minuten.

4. Voeg de visbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Voeg de aal toe en roer alles goed door elkaar.

6. Zet de schaal in de oven en laat het gerecht ongeveer 45 minuten stoven.

7. Breng de stoofaal op smaak met zout en peper.

8. Serveer de stoofaal warm met wat vers brood.

Stoofaal

Geef een reactie

Schuiven naar boven