Stol

Stol is een traditioneel Nederlands gebak dat wordt gegeten tijdens de feestdagen. Het is een luchtig, zoet brood dat wordt gebakken met een mengsel van tarwebloem, suiker, boter, eieren, melk en kruiden. Het is een heerlijk gebak dat perfect is voor het delen met familie en vrienden. Hieronder volgt een recept voor het maken van stol.

Ingrediënten:

– 500 gram tarwebloem

– 250 gram suiker
– 200 gram boter
– 4 eieren
– 250 ml melk
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel kruidnagel
– 1 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de tarwebloem, suiker, boter, eieren, melk en kruiden in een kom.

3. Kneed het deeg goed tot een soepel deeg.

4. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 2 cm dik.

5. Snijd het deeg in stukken van ongeveer 5 cm breed.

6. Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de stol in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Laat de stol afkoelen en serveer.

Stol

Geef een reactie

Schuiven naar boven