Stoba

Stoba is een Surinaamse stoofschotel die wordt gemaakt met kip, varkensvlees, kip- of varkensgehakt, aardappelen, uien, knoflook, tomaten, kruiden en specerijen. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Hieronder volgt een recept voor stoba.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 500 gram varkensvlees
– 500 gram kip- of varkensgehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 aardappelen, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels Surinaamse kruiden
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels kurkumapoeder
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels peper
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote ovenschaal en bak hierin de kipfilet, varkensvlees en gehakt aan.

3. Voeg de uien, knoflook, tomaten en aardappelen toe en bak alles nog een paar minuten mee.

4. Voeg de kruiden, specerijen, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Zet de ovenschaal in de oven en laat de stoba ongeveer 45 minuten garen.

6. Serveer de stoba met rijst of gebakken banaan.

Eet smakelijk!

Stoba

Geef een reactie

Schuiven naar boven