Stimpstamp

Stamppot is een traditioneel Nederlands gerecht dat bestaat uit aardappelen, groenten en vlees. Stamppot is een heerlijk comfort food dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de restjes in de koelkast op te maken. In dit recept maken we een stamppot met kool, spek en uien. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat perfect is voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 1 kilo aardappelen

– 500 gram kool, gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 200 gram spek, in blokjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 liter kippenbouillon
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.

2. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de uien en spek toe. Bak de uien en spek tot ze goudbruin zijn.

3. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de kippenbouillon toe en roer tot de bloem is opgelost.

4. Voeg de kool toe en laat het geheel 10 minuten koken.

5. Giet de aardappelen af en voeg ze toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog 10 minuten koken.

6. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

7. Serveer de stamppot met een lekker stukje vlees of vis. Eet smakelijk!

Stimpstamp

Geef een reactie

Schuiven naar boven