Sticky rice

Sticky rice is een heerlijk Aziatisch gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte bijgerecht voor elke maaltijd, of als een lekker tussendoortje. Het is een combinatie van kleefrijst, groenten en kruiden die samen een heerlijke smaak creëren. Hieronder volgt een recept voor sticky rice.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kleefrijst
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel gemalen gember
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/4 theelepel gemalen koriander
– 1/4 theelepel gemalen komijn
– 1/4 theelepel gemalen chilipeper
– 1/4 kopje gesneden groenten naar keuze (bijvoorbeeld wortel, ui, paprika, champignons, etc.)

Bereidingswijze:

1. Breng 2 kopjes kleefrijst met 3 kopjes water aan de kook in een grote pan.

2. Voeg de sojasaus, sesamolie, suiker, zout, gember, knoflookpoeder, koriander, komijn en chilipeper toe en roer goed.

3. Voeg de gesneden groenten toe en laat het geheel nog 10 minuten koken.

4. Verlaag het vuur en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken.

5. Haal de pan van het vuur en laat de sticky rice afkoelen.

6. Serveer de sticky rice warm of koud. Geniet ervan!

Sticky rice

Geef een reactie

Schuiven naar boven