Stew

Stew is een heerlijke, comfortabele maaltijd die je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt. Het is een geweldige manier om een heleboel smaken en voedingsstoffen te combineren in één gerecht. In dit recept maken we een klassieke stew met kip, groenten en aardappelen. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een paar stappen kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje kippenbouillon
– 1/2 kopje witte wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en aardappel toe en bak ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de kipbouten toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Voeg de paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de tomatenpuree, kippenbouillon en witte wijn toe en roer goed.

6. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Dek af met aluminiumfolie en zet in de oven.

7. Laat ongeveer 45 minuten stoven.

8. Serveer met rijst of brood.

Stew

Geef een reactie

Schuiven naar boven