Steak pie

Steak Pie is een klassiek Brits gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en een geweldige manier om een restje rundvlees te gebruiken. Deze versie van Steak Pie is gevuld met stukjes rundvlees, uien, champignons en een heerlijke saus. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een koude winteravond.

Recept voor Steak Pie

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 500 ml runderbouillon
– 2 eetlepels Worcestershire saus
– 2 theelepels gedroogde tijm
– 2 theelepels gedroogde oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 pakje bladerdeeg

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien toe. Bak de uien gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gedurende 5 minuten.

4. Voeg de champignons toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Voeg de bloem, tomatenpuree, bouillon, Worcestershire saus, tijm, oregano, zout en peper toe en roer goed. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Vet een ovenschaal in en leg hierin de bladerdeeg.

7. Giet het gehaktmengsel in de ovenschaal en bedek met de rest van de bladerdeeg.

8. Bak de Steak Pie gedurende 30 minuten in de oven tot de bladerdeeg goudbruin is.

9. Serveer de Steak Pie warm met aardappelpuree of gebakken aardappelen.

Steak pie

Geef een reactie

Schuiven naar boven