Stamppotten

Stamppotten zijn een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig maar voedzaam gerecht dat bestaat uit aardappelen, groenten en vlees. Het is een gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat je kunt aanpassen aan je eigen smaak. Hieronder volgt een recept voor stamppotten.

Ingrediënten:

– 1 kilo aardappelen

– 500 gram winterwortelen

– 500 gram prei

– 500 gram spekblokjes

– 2 uien

– 2 teentjes knoflook

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels verse peterselie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Schil de winterwortelen en snijd ze in plakjes.

3. Snijd de prei in ringen.

4. Bak de spekblokjes in een koekenpan.

5. Snipper de uien en knoflook en voeg deze toe aan de spekblokjes.

6. Voeg de aardappelen, winterwortelen en prei toe en bak alles nog een paar minuten.

7. Voeg de boter en bloem toe en roer goed.

8. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

9. Laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

10. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

11. Serveer de stamppot met wat extra peterselie.

Eet smakelijk!

Stamppotten

Geef een reactie

Schuiven naar boven