Stamppot zuurkool ouderwets

Stamppot zuurkool ouderwets is een heerlijk winterse maaltijd die al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, zuurkool en spek. Deze combinatie van ingrediënten maakt het een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor stamppot zuurkool ouderwets.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 500 gram zuurkool

– 100 gram gerookt spek

– 2 uien

– 2 teentjes knoflook

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel nootmuskaat

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel zout

– 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en zout in ongeveer 20 minuten gaar.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3. Snijd de uien en knoflook fijn.

4. Bak het spek in een koekenpan.

5. Voeg de uien en knoflook toe aan het spek en bak het geheel nog een paar minuten.

6. Voeg de zuurkool toe en bak het geheel nog een paar minuten.

7. Voeg de kruiden, peper, zout en suiker toe en roer het geheel goed door.

8. Voeg de bloem toe en roer het geheel goed door.

9. Voeg de aardappelen toe en roer het geheel goed door.

10. Voeg de boter toe en roer het geheel goed door.

11. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

12. Bak de stamppot in ongeveer 20 minuten gaar.

13. Serveer de stamppot ouderwets met zuurkool direct uit de oven.

Eet smakelijk!

Stamppot zuurkool ouderwets

Geef een reactie

Schuiven naar boven