Stamppot spruitjes kerrie

Stamppot spruitjes kerrie is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een combinatie van spruitjes, aardappelen en kerrie, die samen een heerlijke smaak en textuur creëren. Deze stamppot is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 500 gram spruitjes, gewassen en in stukjes gesneden

– 2 eetlepels kerriepoeder

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 ui, gesnipperd

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje water

– 1/4 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de aardappelblokjes toe. Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten of tot ze gaar zijn.

3. Voeg de spruitjes toe aan de pan en kook nog 5 minuten.

4. Giet de aardappelen en spruitjes af en zet apart.

5. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe. Bak de ui en knoflook ongeveer 5 minuten of tot de ui zacht is.

6. Voeg het water, kokosmelk en aardappelen toe aan de pan en breng aan de kook.

7. Voeg de spruitjes toe en laat het geheel 10 minuten koken.

8. Verdeel de stamppot over 4 ovenschaaltjes en bestrooi met de gehakte peterselie.

9. Bak de stamppot in de oven gedurende 15 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.

10. Serveer de stamppot spruitjes kerrie met een salade of een andere groente.

Stamppot spruitjes kerrie

Geef een reactie

Schuiven naar boven