Stamppot spitskool

Stamppot spitskool is een heerlijk en gezond Nederlands gerecht. Het is een combinatie van gekookte spitskool, aardappelen en spek. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. In dit recept leer je hoe je stamppot spitskool kunt maken met een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram spitskool
– 500 gram aardappelen
– 100 gram spek
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook.

3. Voeg de aardappelen toe en bak ze een paar minuten mee.

4. Voeg de spitskool toe en bak deze ook een paar minuten mee.

5. Voeg het spek toe en bak het mee tot het gaar is.

6. Voeg de paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

7. Voeg een klein beetje water toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

8. Serveer de stamppot spitskool met wat extra olijfolie en wat vers gehakte peterselie.

Stamppot spitskool

Geef een reactie

Schuiven naar boven