Stamppot rode kool

Stamppot rode kool is een heerlijk winterse maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een traditionele Nederlandse maaltijd die bestaat uit gestampte aardappelen, rode kool, uien, spek en kruiden. Het is een heerlijk comfort food dat je heerlijk kunt combineren met een stukje vlees of vis. In dit recept leer je hoe je stamppot rode kool kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kilo aardappelen

– 500 gram rode kool

– 2 uien

– 100 gram spek

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel nootmuskaat

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels azijn

– 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en zout in ongeveer 20 minuten gaar.

2. Snipper de uien en bak deze in een koekenpan met de boter.

3. Voeg de bloem toe en roer goed.

4. Voeg de kruiden, peper, zout, azijn en suiker toe en roer goed.

5. Voeg de rode kool toe en roer goed.

6. Voeg de spek toe en roer goed.

7. Voeg de gekookte aardappelen toe en roer goed.

8. Laat de stamppot nog 5 minuten zachtjes koken.

9. Serveer de stamppot rode kool met een stukje vlees of vis.

Stamppot rode kool

Geef een reactie

Schuiven naar boven