Stamppot boerenkool

Stamppot boerenkool is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van boerenkool, aardappelen en spek, die samen een smakelijke maaltijd vormen. In dit recept leer je hoe je stamppot boerenkool kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram boerenkool
– 500 gram aardappelen
– 100 gram spek
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.

2. Snijd ondertussen de uien en knoflook fijn.

3. Bak de spek in een koekenpan tot het knapperig is.

4. Voeg de uien en knoflook toe aan de spek en bak het geheel nog een paar minuten.

5. Voeg de boerenkool toe aan de pan en bak het geheel nog een paar minuten.

6. Voeg de gekookte aardappelen toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

7. Voeg de boter en olijfolie toe en roer alles goed door elkaar.

8. Breng de stamppot boerenkool op smaak met zout en peper.

9. Serveer de stamppot boerenkool met een lekker stukje vlees of vis.

Eet smakelijk!

Stamppot boerenkool

Geef een reactie

Schuiven naar boven