Stampot andijvie is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijk comfort food dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de restjes in je koelkast op te maken. Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënten:
– 1 kilo aardappelen
– 500 gram andijvie
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels bloem
– 1 liter groentebouillon
– 1 theelepel nootmuskaat
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
2. Verwarm de boter en olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook.
3. Voeg de aardappelen toe en bak ze 5 minuten mee.
4. Voeg de bloem toe en roer goed door.
5. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
6. Voeg de andijvie toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
7. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
8. Serveer de stampot andijvie met een lekker stukje vlees of vis.