Staartstuk

Staartstuk is een heerlijk stuk vlees dat perfect is voor een feestelijke maaltijd. Het is een stuk vlees dat veel smaak heeft en dat gemakkelijk te bereiden is. In dit recept leer je hoe je staartstuk kunt bereiden met een heerlijke saus.

Ingrediënten:

– 1 staartstuk
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje rode wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal.

3. Voeg de knoflook, ui, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en bak deze kort aan.

4. Voeg het staartstuk toe en bak het aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg de rode wijn en kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet de ovenschaal in de oven en laat het staartstuk in ongeveer 45 minuten gaar worden.

7. Haal het staartstuk uit de oven en voeg de boter toe.

8. Roer alles goed door elkaar en serveer het staartstuk met de saus.

Staartstuk

Geef een reactie

Schuiven naar boven