Sriracha

Sriracha is een pittige, Thaise saus die wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, suiker en azijn. Het is een populaire saus die wordt gebruikt om gerechten een extra smaakboost te geven. In dit recept gebruiken we sriracha om een heerlijke, pittige saus te maken die perfect is voor bijvoorbeeld kip, vis of groenten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels sriracha
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels honing
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel chilipoeder

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een kom tot een gladde saus.

2. Verwarm de saus in een kleine pan op middelhoog vuur.

3. Roer regelmatig tot de saus begint te koken.

4. Laat de saus afkoelen en giet de saus over je gerecht.

5. Geniet van je heerlijke sriracha saus!

Sriracha

Geef een reactie

Schuiven naar boven