Spliterwten marokkaans

Marokkaanse spliterwten zijn een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditionele Marokkaanse schotel die wordt bereid met spliterwten, kruiden, uien, tomaten en olijfolie. Deze heerlijke maaltijd is een geweldige manier om je familie en vrienden te verrassen met een smaakvolle, gezonde maaltijd. Hieronder volgt het recept voor Marokkaanse spliterwten.

Ingrediënten:

– 500 gram spliterwten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de spliterwten toe. Kook de spliterwten gedurende 10 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de uien, tomaten en knoflook toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

4. Voeg de komijn, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg de gekookte spliterwten toe en roer goed door.

6. Verdeel de spliterwten over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de spliterwten gedurende 20 minuten.

7. Serveer de Marokkaanse spliterwten met wat extra olijfolie en verse kruiden.

Eet smakelijk!

Spliterwten marokkaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven