Spitskool vegetarisch

Spitskool is een heerlijke groente die veel voedingsstoffen bevat. Het is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke vegetarische maaltijd met spitskool kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 grote spitskool

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1 blikje tomatenblokjes

– 1/2 kopje water

– 1/4 kopje kikkererwten

– 1/4 kopje geroosterde pijnboompitten

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de spitskool in dunne plakjes en leg deze op een bakplaat. Bestrijk de plakjes met olijfolie en zet de bakplaat in de oven. Bak de plakjes goudbruin, ongeveer 15 minuten.

3. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook goudbruin.

4. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg de tomatenblokjes, water, kikkererwten en geroosterde pijnboompitten toe en roer goed door.

6. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de gebakken spitskool toe en roer goed door.

8. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

9. Garneer met fijngehakte peterselie en serveer.

Eet smakelijk!

Spitskool vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven