Spitskool kerrie

Spitskool kerrie is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een heerlijke combinatie van kruidige kerrie, knapperige spitskool en een vleugje zoete appel. Deze maaltijd is een geweldige manier om je familie te verrassen met een gezonde, smaakvolle maaltijd. Hieronder volgt het recept voor spitskool kerrie.

Ingrediënten:

– 1 grote ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje water
– 1 grote appel, geschild en in blokjes gesneden
– 1 grote spitskool, in dunne reepjes gesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, gemalen koriander, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg het water toe en roer goed.

4. Voeg de appelblokjes toe en roer goed.

5. Voeg de spitskool toe en roer goed.

6. Laat de spitskool kerrie op middelhoog vuur koken tot de spitskool gaar is.

7. Serveer de spitskool kerrie met rijst of naanbrood.

Spitskool kerrie

Geef een reactie

Schuiven naar boven