Spinazie zoete aardappel

Deze heerlijke spinazie zoete aardappel is een gezonde en smakelijke maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een perfecte combinatie van zoete aardappel, spinazie en knapperige ui. Deze maaltijd is een geweldige optie als je op zoek bent naar een gezonde en lekkere maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels verse kruiden (bijvoorbeeld oregano, basilicum of peterselie)
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels honing
– 2 kopjes spinazie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de aardappelblokjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak de ui gedurende 5 minuten, of totdat deze zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de kruiden, paprikapoeder, zout, peper, citroensap en honing toe aan de pan en roer goed.

5. Voeg de spinazie toe en roer goed. Laat de spinazie slinken gedurende 5 minuten.

6. Voeg de zoete aardappelblokjes toe aan de pan en roer goed. Laat de spinazie zoete aardappel nog 5 minuten koken.

7. Serveer de spinazie zoete aardappel warm.

Spinazie zoete aardappel

Geef een reactie

Schuiven naar boven