Spinazie aardappel

Spinazie aardappel is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is een gerecht dat je kunt variëren met verschillende ingrediënten, waardoor het een lekkere en gezonde maaltijd is. Hieronder volgt een recept voor spinazie aardappel.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 200 gram spinazie, gewassen en fijngehakt
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui gedurende 5 minuten totdat deze zacht is.

3. Voeg de knoflook, tomatenpuree, spinazie, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak gedurende 25 minuten totdat de aardappelen gaar zijn.

6. Serveer de spinazie aardappel warm.

Spinazie aardappel

Geef een reactie

Schuiven naar boven