Spinazie a la creme diepvries

Spinazie a la creme is een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht. Het is een klassieker die al jarenlang wordt geserveerd in veel restaurants. Met deze versie van het recept kunt u deze klassieker thuis maken met behulp van diepvries spinazie. Het is een heerlijk en gezond gerecht dat uw gasten zeker zullen waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram diepvries spinazie

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 liter kippenbouillon

– 1/2 liter slagroom

– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de bloem toe en roer goed.

4. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed.

5. Voeg de spinazie toe en laat het geheel 10 minuten koken.

6. Voeg de slagroom toe en roer goed.

7. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

8. Verdeel het geheel over een ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

9. Bak het gerecht in de oven gedurende 20 minuten.

10. Serveer de spinazie a la creme warm.

Spinazie a la creme diepvries

Geef een reactie

Schuiven naar boven