Sperziebonen vegetarisch

Sperziebonen zijn een heerlijke en gezonde manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. In dit recept worden de sperziebonen op een vegetarische manier bereid, met een heerlijke combinatie van knoflook, ui, paprika en tomaat. Het resultaat is een smaakvolle, gezonde maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram sperziebonen
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Kook de sperziebonen gedurende 5 minuten. Giet de sperziebonen af en laat ze afkoelen.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprika en tomatenblokjes toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

4. Voeg de afgekoelde sperziebonen toe aan de groenten en bak nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel de sperziebonen over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de sperziebonen gedurende 15 minuten.

6. Serveer de sperziebonen warm met een salade of een stukje brood.

Sperziebonen vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven