Sperziebonen rijst vegetarisch

Sperziebonen rijst is een heerlijk vegetarisch gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. De combinatie van sperziebonen, rijst en kruiden maakt het een smakelijke en gezonde maaltijd. Hieronder volgt het recept voor sperziebonen rijst vegetarisch.

Ingrediënten:

– 1 kopje rijst
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kopje sperziebonen, gewassen en in stukjes gesneden
– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de sperziebonen toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de rijst toe en roer goed.

6. Voeg het water toe en breng aan de kook.

7. Zet het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

8. Serveer de sperziebonen rijst warm.

Sperziebonen rijst vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven